Ruhsat belgesinden muayene durumunu kontrol edin.

Dolandırıcılara karşı önlem açısından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan kararla bundan sonraki dönemlerde muayeneden geçemeyen araçların satış işlemi yapılmayacaktır. Muayenesi yapılamayan veya araç muayenesinden geçemeyen araçların tescili yapılmacaktır. Aynı zamanda, noter işlemi gerçekleşmeyecektir. Emniyet kaynakları şu an trafikte yaklaşık 2 milyon aracın muayenesiz dolaştığını bilmektedir.

Ruhsat belgesinden muayene durumunu kontrol edin.

2. El otomobil alacakların satıcıya ön ödeme vs türünden her hangi bir ödeme yapmadan önce aracın ruhsat belgesinde bulunan bilgiler ile muayene durumunu kontrol etmesi gerekmektedir. Aracın muayene tarihi geçmiş olmasına karşın yapılmamışsa kesinlikle sorunlu olup buna benzer araçları almamaları gerekmektedir.

17 Milyon Araçtan 5 Milyonu Muayenesiz

Türkiye'de, geçen yıl baz alındığında toplam araç sayısı 17 milyon ve üzeri olarak tespit edilmiştir. Fakat, bu araçların 5 milyon gibi önemli bir rakamı muayene geçerlilik süresi dolmasına karşın periyodik muayenesi yapılmadığı görülmektedir. Her an böylesi bir araç size satılmaya çalışılabilir. Uzmanlar araç alırken ilk yapılması gereken kontrolün ruhsat belgesinde bulunan muayene durumunun incelenmesi gerektiği belirtiliyor.

Burdur Araç Muayene istasyon adreslerine ulaşmak için buraya tıklayınız

Ana Sayfaya Dön